1ο ΤΡΙΜΗΝΟ

6η εβδομάδα: Ποιος είναι, πρωί-πρωί;

6η εβδομάδα: Ποιος είναι, πρωί-πρωί;
Στις ενδείξεις εγκυμοσύνης που είναι περισσότερες από 12, υπάρχει μία που διεκδικεί τον τίτλο της πιο δημοφιλούς. Η πρωινή αδιαθεσία, γνωστή επίσης ως «ναυτία και έμεση κύησης», είναι το σύμπτωμα που συχνά «προδίδει» μια εγκυμοσύνη. Επηρεάζει διαφορετικές γυναίκες, σε διαφορετικό χρόνο και βαθμό, και μπορεί να κάνει τώρα την εμφάνισή της: όχι μόνο το πρωί, αλλά και το μεσημέρι ή και άλλες στιγμές μέσα στην ημέρα. Θεωρείται «καλό σημάδι», επειδή οφείλεται στην αύξηση των ορμονικών επιπέδων, που οδηγούν δυνητικά σε μια πιο βιώσιμη εγκυμοσύνη. Η αίσθησή της, όμως, δεν είναι ευχάριστη. Το σώμα σας προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν ασφαλείς τρόποι να αντιμετωπίσετε κάθε ενοχλητικό σύμπτωμα, και να υποδεχτείτε την πρωινή αδιαθεσία… όταν σας χτυπήσει το κουδούνι.

Αυτή την εβδομάδα

Το μωρό σας

Πλέει κανονικότατα μέσα στο υγρό του προστατευτικού αμνιακού του σάκου. Έχει διπλασιάσει το μέγεθός του από την προηγούμενη εβδομάδα, και είναι ίσο με ένα μπιζέλι! Το πρόσωπο αρχίζει να παίρνει μορφή, με τα μάγουλα, τις γνάθους και το πιγούνι να σχηματοποιούνται. Η καρδιά χτυπά και ο παλμός της μπορεί να ανιχνευτεί σε υπερηχογράφημα. Τα βασικά όργανα του μωρού σας είναι επίσης υπό κατασκευή, ενώ ξεπετάγονται οι ακρούλες από τα δάχτυλα των χεριών. Το μωρό σας, σε αυτή τη φάση, έχει κεφάλι και «ουρίτσα” και καλύπτεται από ένα λεπτό φιλμ διάφανου δέρματος. Το συνολικό του μήκος είναι μικρότερο από 6,5 χιλιοστά. Έχει πάρει τη λεγόμενη «εμβρυϊκή θέση», και μοιάζει με κουλουριασμένο μικροσκοπικό γαριδάκι.

Εσείς

Μπορεί να μην έχετε ακόμη εμφανείς αλλαγές στο σώμα σας. Στο στομάχι σας, πάλι, μπορεί να έρχονται τα πάνω κάτω (και τα μέσα έξω). Είναι επίσης πολύ φυσικό να θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο στο γραφείο σας ή στο βραδινό τραπέζι, ας πούμε. Η δημιουργία ενός ολόκληρου ανθρώπου είναι σκληρή δουλειά, και χρειάζεται ανάπαυση (οπουδήποτε)! Το στήθος σας εξακολουθεί να σας ενοχλεί, καθώς προετοιμάζεται ήδη για τον θηλασμό, και η συχνοουρία ίσως συνεχίζεται.

Blossom your week
Γνωρίζατε ότι μπορείτε να ανακουφίσετε τη ναυτία με Αρωματοθεραπεία; Ω, ναι. Επιλέξτε 100% αγνό αιθέριο έλαιο λεβάντας, χαμομηλιού, μέντας ή πιπερόριζας (τζίντζερ), που ενισχύουν τη χαλάρωση και καταπραΰνουν το αναστατωμένο στομάχι. Εισπνεύστε απευθείας από το μπουκαλάκι, η εμποτίστε μια μπάλα βαμβακιού με 2-3 σταγόνες, και έχετέ την μαζί σας, όταν τη χρειάζεστε. Επίσης, με μικρή επιφύλαξη για το ενδεχόμενο αλλεργίας, μπορείτε χρησιμοποιήσετε μία σταγόνα ελαίου λεβάντας για να κάνετε μασάζ στους κροτάφους, στους καρπούς και τις καρωτίδες (κάτω από το σαγόνι), καθώς είναι ασφαλές για άμεση επαφή με το δέρμα. Τέλος, μια συσκευή αρωματοθεραπείας (diffuser) είναι μια υπέροχη προσθήκη για τον προσωπικό σας χώρο, που βοηθά αποτελεσματικά τη φυσική και ψυχική σας ευεξία, φτιάχνοντας παράλληλα και υπέροχη ατμόσφαιρα!

Η θετική δήλωση της εβδομάδας

Αφιερώστε αυτήν την εβδομάδα στην υποδοχή και τη διαχείριση της «αναστάτωσης», στην αρχή της εγκυμοσύνης. Όλα είναι ακόμα πολύ καινούργια για εσάς και το μωρό σας. Και προσαρμόζεστε μαζί. Αναπνεύστε βαθιά, κλείστε τα μάτια και πείτε στον εαυτό σας:

Αγκαλιάζω κάθε αλλαγή που συμβαίνει μέσα στο σώμα μου, και προσφέρει στο μωρό μου ένα ασφαλές σπίτι.

Επαναλάβετε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This