ΛΟΧΕΙΑ

BLOSSOM MamasTM

Μια ομάδα υποστήριξης και επικοινωνίας για μητέρες με μωρά έως 12 μηνών.

BLOSSOM Mamas

Η μητρότητα φέρνει χαρά, όμως ειδικά τον πρώτο χρόνο, συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις. Συχνά μπορεί να φέρνει και την αίσθηση μιας ιδιαίτερης μοναξιάς. Ο νέος ρόλος, οι νέες ισορροπίες, οι ανάγκες του παιδιού, του/της συντρόφου… και κάπου εκεί, στο βάθος, ψιθυρίζουν και οι ανάγκες της μαμάς. Κούραση, ανησυχίες, απορίες, προβληματισμοί.

Όσα βιβλία ανατροφής κι αν διαβάσει μια μητέρα, κανένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, την επαφή της με άλλες μητέρες.

Τα παλιότερα χρόνια που οι γυναίκες ζούσαν σε κοινότητες, συναντούσαν η μία την άλλη, συζητούσαν, μοιράζονταν ιδέες, κατορθώματα, αλλά και όλα όσα απασχολούσαν την καθεμία.

Στο BLOSSOM®, μέσα από τις ομάδες BLOSSOM MamasTM, δημιουργείται ξανά η «κοινότητα», αυτό το μικρό χωριό, η παρέα που αγκαλιάζει και αποδέχεται κάθε συναίσθημα, κάθε φωνή, κάθε ανησυχία και απορία σχετικά με τη μητρότητα και τον πρώτο χρόνο με το μωρό.

Από το σύγκαμα λόγω πάνας και την περιποίηση των θηλών, μέχρι την εισαγωγή στις πρώτες στέρεες τροφές, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ μαμάδων είναι πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος λήψης πληροφοριών. Πέρα όμως από αυτά, αλλά και άλλα θέματα όπως η φροντίδα του πυελικού εδάφους, ο θηλασμός, οι φόβοι, το σεξ μετά τη γέννα, οι αλλαγές στις ορμόνες ακόμη και η αυτοκριτική, οι γυναίκες χρειάζονται έναν χώρο όπου μπορούν να μοιραστούν ελεύθερα. Να νιώσουν άνεση και ασφάλεια για να ακουμπήσουν τις προκλήσεις που βιώνουν, τις δύσκολες στιγμές, κάθε τι που σχεδίαζαν να κάνουν με έναν τρόπο και τελικά έκαναν με έναν τελείως διαφορετικό. Χρειάζεται να ακουστούν και να ακούσουν χωρίς κριτική, με αμέριστη αποδοχή.

Γιατί κάθε μητέρα αξίζει αναγνώριση και φροντίδα στο πέρασμά της στη γονεϊκότητα.
Κάθε μητέρα αξίζει έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστεί τη σοφία της αλλά και τις δυσκολίες της.

Και το BLOSSOM MamasTM είναι αυτός ο χώρος.

Διάρκεια: 90’

Ομάδα δια ζώσης
Πότε: Κάθε Τετάρτη στις 10:30 π.μ.
Πού: Κέντρο BLOSSOM

Διαδικτυακή ομάδα
Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 10:30 π.μ.
Πώς: online μέσω ZOOM

Κόστος: 15€/session – Προπληρωμή 4 sessions: 50€

Σημαντική σημείωση: Οι συνεδρίες δεν έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα και δεν αντικαθιστούν τις συνεδρίες των επαγγελματιών υγείας.

Η ομάδα BLOSSOM MamasTM είναι ο δικός σου κύκλος υποστήριξης. Γι’ αυτό, μη μένεις μόνη. Έλα στην παρέα μας και πρόσφερε στον εαυτό σου τον πολύτιμο χώρο που χρειάζεσαι. Δήλωσε συμμετοχή και γίνε κι εσύ μια Blossom Mama!

Ομάδα λοχείας BLOSSOM MAMAS
«Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί.»

Αφρικανικό γνωμικό

 

«…Kαι χρειάζεται ένα χωριό να υποστηρίξει τη μαμά αυτού του παιδιού.»

BLOSSOM®

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This