Εμπειρίες Γονέων

Προετοιμασία Τοκετού

Πωλίνας Φρ.

Πωλίνα Φρ.

«Κάθε γυναίκα χρειάζεται και δικαιούται ε(Ε)υτυχία!

Η γνωριμία μου με την Ευτυχία έγινε εντελώς τυχαία. Πρωτοσυναντηθήκαμε ένα απόγευμα του καλοκαιριού. Αμέσως αισθάνθηκα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο με τον κατάλληλο άνθρωπο. Κι έτσι απλά της άνοιξα αμέσως την καρδιά μου!

Μαζί ξεκινήσαμε μια διαδρομή! «Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει», όπως λέει κι ο ποιητής! Κι ευτυχώς που συνέβη αυτό! Χάρη στον τρόπο που στάθηκε η Ευτυχία κοντά μας, με τον απόλυτο σεβασμό που μας έδειξε, με τις έγκυρες γνώσεις της, μας βοήθησε να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο σώμα μου και στο μωρό μας και να πάρουμε εγκαίρως τις κατάλληλες, για εμάς, αποφάσεις, σχετικά με το πώς θέλουμε να γεννηθεί το παιδί μας. Στην Ευτυχία χρωστάμε ότι συνειδητά αποφασίσαμε για τη γέννηση του μωρού μας! Χάρη σε αυτήν την υπέροχη γυναίκα είχαμε έναν όμορφο τοκετό κι έτσι θα έχουμε μια όμορφη ιστορία να διηγούμαστε στο γιo μας! Και πλέον καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό!

Υ.Γ. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δυστυχώς δεν μπορούσαμε να την έχουμε κοντά μας την ημέρα του τοκετού, λόγω των απαγορεύσεων του κορωνοϊού! Ευτυχώς, στάθηκε δίπλα μας και πριν και μετά!»

~ Πωλίνα Φρ.

Άννα Κ.

«Το Hypnobirthing και η συνεργασία μας με την Ευτυχία, ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.
Η σοφία της διαδικασίας του Hypnobirthing, με βοήθησε να έχω πίστη στο σώμα μου, να εμπιστεύομαι το μωρό μου, να ακούω το ένστικτό μου και να δένομαι όλο και περισσότερο με το πλάσμα που μεγάλωνε μέσα μου, με κάθε χαλάρωση.
Με κάθε σαφή και ξεκάθαρη πληροφορία που μας έδινε στις συναντήσεις μας η Ευτυχία σε σχέση με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ο φόβος και η ανασφάλεια μίκραιναν και τη θέση τους έπαιρναν η προσμονή και η ηρεμία.
Τελικά, σημασία δεν έχει πώς οραματίζεσαι τον τοκετό σου ή πώς εκείνος τελικά θα είναι στην πραγματικότητα, για να αποφασίσεις να κάνεις Hypnobirthing. Γιατί, όπως ανακάλυψα στην πορεία, το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα μέσα από την εμπειρία μου, είναι να μάθω να αφήνομαι, να μην αναζητώ τον πλήρη έλεγχο: ανεξάρτητα με το πώς επιλέγεις ή αναγκάζεσαι να γεννήσεις, το Hypnobirthing είναι ένα εργαλείο για τον τοκετό, μα και μια ευλογία για το διάστημα της εγκυμοσύνης. Ευτυχία, σ’ ευχαριστώ!»

~ Άννα Κ.

Σίσσυ Μπ.

Ελένη Α.

«Η Ευτυχία με βοήθησε σημαντικά να έχω την εγκυμοσύνη και φυσική γέννα που ήθελα, χωρίς παρεμβάσεις. Η προετοιμασία του hypnobirthing μού έκανε την πιο όμορφη παρέα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κοιμόμουν το βράδυ ήρεμη και με όμορφες σκέψεις. Τα θετικά μηνύματα του hypnobirthing, αλλά και η επιστημονική τεκμηρίωση των μαθημάτων σχετικά με το πως ο τοκετός είναι μια φυσιολογική διαδικασία και ότι μπορώ να εμπιστευτώ το σώμα μου, με συντρόφευαν κάθε στιγμή. Οι αναπνοές και οι τεχνικές κατά τον τοκετό μού προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια.
Σε ευχαριστώ βαθύτατα, Ευτυχία, για την ζεστή σου αύρα, την αγκαλιά και τις γνώσεις, και την τεχνική hypnobirthing, που θυμίζει σε εμάς, τις γυναίκες, όσα έχουμε ξεχάσει και, δυστυχώς, χάσει.»

~ Ελένη Α.

Κατερίνα Μ.

Ευγενία Π.

«Όλα ξεκίνησαν όταν κράτησα στα χέρια μου το τρίτο μου θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Θα περίμενε κανείς από μια μητέρα, που έχει ήδη δύο παιδιά και γνωρίζει καλά το θαύμα της γέννησης και της μητρότητας, να πετά από χαρά. Με εμένα όμως δεν συνέβη ακριβώς αυτό. Τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν ήταν κυρίως φόβος και πανικός. Κι αυτό γιατί είχα ήδη στο ενεργητικό μου έναν πολύ τραυματικό τοκετό τον οποίο δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ξαναζήσω. Για την ακρίβεια δεν ήθελα να ξαναγεννήσω ποτέ… Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ και λαμβάνοντας αμέριστη υποστήριξη από τον σύντροφό μου και την γιατρό μου, μαλάκωσα κάπως. Ήξερα όμως μέσα μου πως αυτό δεν μου αρκούσε. Έπρεπε να βρω τι άλλο θα μπορούσε να με βοηθήσει, ένιωθα πως χρειαζόμουν μια άλλου είδους υποστήριξη, κάποιο εργαλείο που θα με βοηθούσε να αντεπεξέλθω στον τρίτο μου τοκετό.
Είχα ακούσει για το hypnobirthing και η ανάγκη μου να έρθω σε επαφή με αυτό ήταν για μένα ζωτικής σημασίας. Έπρεπε να το δοκιμάσω. Έτσι κι έγινε. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα την Ευτυχία. Όνομα και πράγμα αυτό το κορίτσι!
Από το πρώτο τηλεφώνημα ένιωσα οικεία μαζί της και αφού με άκουσε με απόλυτη προσοχή και έλυσε κάθε μου απορία, ανυπομονούσα να ξεκινήσουν οι συνεδρίες μας.
Ακολούθησαν τέσσερις διαδικτυακές ατομικές συναντήσεις καθώς, δυστυχώς, η απόσταση που μας χωρίζει δεν επέτρεπε τη δια ζώσης επαφή. Η Ευτυχία με εξόπλισε με όλα όσα χρειαζόμουν ως μέλλουσα επίτοκος για να απολαύσω μια γέννα με σεβασμό και ηρεμία. Το εκ βαθέων νοιάξιμο, η στοργή, και η ασφάλεια που ένιωσα μαζί της ήταν πραγματικά έκπληξη για εμένα και μια ανακούφιση πάνω στην οποία ακούμπησα και ξεκούρασα πολλά κομμάτια της ψυχής μου.
Τα λόγια της αλλά και οι καθοδηγούμενοι οραματισμοί με έμαθαν να χαλαρώνω, να επικεντρώνομαι σε μένα και το μωρό μου και όταν έφτασε η ώρα, να μπω στον τοκετό με άλλη συνείδηση σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους τοκετούς μου. Οι συνεδρίες με βοήθησαν επίσης να συνδεθώ με τον εαυτό μου, να αναγνωρίσω τα τραύματά μου, να βρω τα όρια μου, τι άντεχω και τι όχι, να τα αποδεχτώ όλα και να με αγκαλιάσω.
Έτσι κατάφερα να ζήσω τον τοκετό μου με τέτοιον τρόπο, όπως σε κανέναν απ’ τους προηγούμενους. Η εμπειρία αυτή ήταν λυτρωτική και θεραπευτική για εμένα. Το HypnoBirthing Greece και η Ευτυχία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων για αυτό.
Αξίζει κάθε μητέρα να το δοκιμάσει και να το χρησιμοποιήσει με το δικό της τρόπο σαν εργαλείο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της και του τοκετού της.
Με βαθιά εκτίμηση,
Ευγενία»

~ Ευγενία Π.

Ιωάννα Γρ.

«Η επαφή μου με την Ευτυχία και το HypnoBirthing Greece έγινε μέσα από την επιθυμία μου να βιώσω μια πραγματικά αφυπνιστική και ξεχωριστή εμπειρία εγκυμοσύνης και τοκετού.
Από την αρχή της γνωριμίας μου με την Ευτυχία διαισθάνθηκα πως ήταν αυτό που έψαχνα. Μέσα από την ευγενική της φυσιογνωμία, τον ιδιαίτερο λόγο, τις γνώσεις και την εμπειρία της, κατάφερε να μου μεταφέρει μέσα σε λίγο χρόνο, μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που είχα, για το πόσο όμορφα μπορούσε να βιωθεί η εγκυμοσύνη. Ποτέ δεν πίστευα πόσο πραγματικά υπέροχο μπορεί να γίνει αυτό το ταξίδι με το μωρό μου.
Καθώς έχω συναντήσει πολλούς επαγγελματίες, θα ήθελα να πω πως η Ευτυχία ξεχωρίζει για τη δοτικότητά της, τη βαθιά της ενσυναίσθηση και την κατανόηση από καρδιάς σε καθετί που με τρόμαζε, την ικανότητά της να εξηγεί με απλό και πάνω από όλα ήρεμο τρόπο, όλα όσα θα μπορούσαν να προβληματίσουν έναν νέο γονιό, και ειδικά μια μέλλουσα μητέρα, και να τον κάνει να νιώσει μονομιάς αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Αγάπη και Πίστη είναι οι λέξεις κλειδιά για ό,τι εκείνη ενέπνευσε σε μένα.
Χάρη στην Ευτυχία και τη μέθοδο Ηypnobirthing & Spinning Babies, κατάφερα την κατάλληλη στιγμή να συνδεθώ και να βοηθήσω το μωρό μου να γυρίσει στην κατάλληλη για τον τοκετό θέση, και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και στη διάρκεια του τοκετού! Με τις κατάλληλες θέσεις και στάσεις, αλλά και τη βαθιά χαλάρωση στην οποία κατάφερα να βρεθώ, παρά τον πολύωρο τοκετό μου, μπόρεσα να παραμείνω ήρεμη και συγκεντρωμένη και να βοηθήσω κι εκείνο να νιώσει έτσι, ούτως ώστε να έχω μια πολύ θετική εμπειρία και, εντέλει, ένα μωρό γαλήνιο και συνεργάσιμο που, όταν βρέθηκε στην αγκαλιά μου, με κοίταξε στα μάτια και, με ηρεμία και περίσσια ενέργεια, θήλασε αμέσως! Είμαι βαθιά ευγνώμων για τη γνωριμία μου με την Υπέροχη Ευτυχία, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ιδανικότερη γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο!»

~ Ιωάννα Γρ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This