3ο ΤΡΙΜΗΝΟ

31η εβδομάδα:
Από τον φόβο στην εμπιστοσύνη

3η εβδομάδα: Προσοχή, προσοχή! Μόλις συνελήφθη!

«Φοβάμαι να γεννήσω». Σας ακούγεται οικεία η δήλωση αυτή; Για κάποιες μέλλουσες μητέρες, αποτελεί γεγονός που μπορεί να επηρεάζει την υγεία, την ευεξία τους, ακόμα και τον τρόπο που επιλέγουν να γεννήσουν.* Σε Ευρώπη, Αυστραλία και ΗΠΑ, ο φόβος για τη γέννα αποτελεί σημαντικό λόγο αύξησης των ποσοστών καισαρικής και των αιτημάτων γι’ αυτή. Όχι, όμως, από την πλευρά του ιατρικού κλάδου, αλλά από τις ίδιες τις μητέρες.*

Το BLOSSOM® βλέπει και προασπίζεται τον τοκετό, ως τη φυσιολογική διαδικασία που πραγματικά είναι, και μπορεί να σας στηρίξει για να κάνετε το ίδιο, πηγαίνοντας σας από το «Φοβάμαι να γεννήσω», στο «Γεννώ με εμπιστοσύνη».

Η προετοιμασία τοκετού Lamaze είναι ιδανική για να επεξεργαστείτε κάθε αβεβαιότητα και φόβο απέναντι στη γέννα. Να αποκτήσετε (ή να ανακτήσετε) εμπιστοσύνη στην έμφυτη ικανότητα του σώματός σας να γεννά, αλλά και να συνεργαστείτε με επαγγελματίες υγείας που είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν εξατομικευμένη, ποιοτική φροντίδα, χωρίς αναίτιες ιατρικές παρεμβάσεις. Η πρωτοποριακή διδασκαλία Lamaze καλύπτει πλήρως το φάσμα κύηση – τοκετός – λοχεία, και είναι ιδανική, ακόμα και αν βρίσκεστε στην αρχή της εγκυμοσύνης σας.

Με συνεχή έρευνα και επιστημονική τεκμηρίωση, ο Διεθνής Οργανισμός Lamaze έχει θεσπίσει τις 6 Πρακτικές για Υγιή και Ασφαλή Τοκετό που αυξάνουν τις πιθανότητές σας για μια ολοκληρωμένη εμπειρία φυσικού τοκετού, με εμπιστοσύνη στο σώμα σας, το μωρό σας, τον/την σύντροφο και τους ανθρώπους που σας πλαισιώνουν.

* https://bit.ly/3fXtXOw
Πληροφορίες από: https://bit.ly/3rRHaOs

Αυτή την εβδομάδα

Το μωρό σας
Από το κεφάλι έως τα πόδια, έχει μήκος 40 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό, που ισούται με το μέγεθος και το βάρος μιας καρύδας. Δισεκατομμύρια συνάψεις δημιουργούνται στον εγκέφαλό του με καταιγιστικό ρυθμό. Επίσης, το μωρό σας λαμβάνει σήματα και από τις πέντε του αισθήσεις και είναι σε θέση να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Και πώς αναπληρώνει δυνάμεις; Με μεγαλύτερα διαστήματα ύπνου. Πανέξυπνο!
Εσείς
Είστε σε φάση… εσωτερικών μετακινήσεων. Περίπου τώρα, η μήτρα σας φτάνει 10 εκατοστά πάνω από τον αφαλό, και εκτοπίζει τα όργανα από την κανονική τους θέση. Πιέζει το διάφραγμα και τους πνεύμονες, και γι’ αυτό μπορεί να λαχανιάζετε. Η σωστή στάση σώματος, τα μικρότερα γεύματα και ο ύπνος στο αριστερό πλευρό, θα σας διευκολύνουν να πάρετε μιαν ανάσα!
Blossom your week
Κατά πάσα πιθανότητα, ετοιμάζεστε για το υπερηχογράφημα Ανάπτυξης Doppler: μια απεικονιστική διαγνωστική εξέταση που διεξάγεται από τις 24 εβδομάδες της κύησης και μετά, με ενδεικνυόμενη την 32η εβδομάδα. Σκοπός της εξέτασης είναι να επιβεβαιώσει τη φυσιολογική ανάπτυξη του μωρού, και τη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος στο μωρό, τον πλακούντα και τη μήτρα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, παρατηρούνται επίσης οι κινήσεις του μωρού, υπολογίζεται το μεγέθος και το βάρος του, όπως επίσης και ο όγκος του αμνιακού υγρού που το περιβάλλει. Αν υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις, η εξέταση αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με το Βιοφυσικό Προφίλ, που αξιολογεί, μεταξύ άλλων, τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, τις κινήσεις και τον μυϊκό τόνο του μωρού. Συζητήστε με τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί, για τα οφέλη που μπορεί να έχει το Βιοφυσικό Προφίλ για την υγεία της εγκυμοσύνης και του μωρού σας.

Η θετική δήλωση της εβδομάδας

Αφιερώστε αυτήν την εβδομάδα στην οπτική που έχετε για τη γέννα. Ενδυναμωθείτε και εμπιστευτείτε τη διαδικασία της. Αναπνεύστε βαθιά, κλείστε τα μάτια και πείτε στον εαυτό σας:

Εμπιστεύομαι την έμφυτη ικανότητα του σώματός μου για τη γέννηση του μωρού μου.

Επαναλάβετε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This