3ο ΤΡΙΜΗΝΟ

30η εβδομάδα: Πιάστε τη γέννα σας… στο hypno!

3η εβδομάδα: Προσοχή, προσοχή! Μόλις συνελήφθη!

Κατά πάσα πιθανότητα, έχετε περάσει τις τελευταίες 29 εβδομάδες με σωστή διατροφή, άσκηση, ξεκούραση και την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, επιδιώκοντας υγεία και ευεξία για εσάς και το μωρό σας. «Υγεία» και «ευεξία», όμως, δεν είναι μόνο αυτά. Είναι επίσης και η απομάκρυνση από κάθε είδους σκέψεις, πληροφορίες, ιστορίες ή εικόνες φρίκης που συνοδεύουν διαχρονικά τον τοκετό, και ίσως εγκλωβίζουν και εσάς –όπως και πολλές άλλες εγκύους– σε μια αρνητικότητα χωρίς τέλος.

Η ταυτόσημη-με-τον-τοκετό ιδέα του πόνου, για παράδειγμα, είναι ένας βασικός παράγοντας έντασης που προκαλεί φόβο. Οδηγεί αποδεδειγμένα στην αίσθηση πραγματικού πόνου κατά τη διάρκεια της γέννας, και μπορεί να σαμποτάρει την καλή δουλειά που κάνετε κατά την εγκυμοσύνη σας.

Η μέθοδος hypnobirthing προσεγγίζει τον τοκετό με θετικότητα, και το πρόγραμμα HypnoBirthing Greece® που προσφέρει το BLOSSOM®, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τη γέννα, και σας προετοιμάζει γι’ αυτήν ολοκληρωμένα,

• διακόπτοντας τον φαύλο κύκλο φόβου-έντασης-πόνου
• εξοικειώνοντάς σας με τη φυσική διαδικασία του τοκετού
• βοηθώντας σας να αξιοποιήσετε τις φυσικές δυνάμεις του σώματος και του μυαλού σας
• παρέχοντας επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφορία, ώστε να κάνετε συνειδητές επιλογές
• ενισχύοντας τη συμμετοχή του/της συντρόφου σας στον τοκετό
• κάνοντας την εγκυμοσύνη και τη γέννα υπόθεση όλης της οικογένειας.

Έτσι, είστε έτοιμη να διαμορφώσετε και να βιώσετε τον τοκετό σας απαλλαγμένη από κάθε ανησυχία ή φόβο. Έχετε ενεργό έλεγχο της σωματικής και συναισθηματικής σας κατάστασης, ικανότητα προσαρμογής στην εξέλιξη της πορείας, και είστε απόλυτα παρούσα τη στιγμή που θα καλωσορίσετε το μωρό σας στον κόσμο.

Αυτή την εβδομάδα

Το μωρό σας
Είναι, κατά μέσο όρο, 40 εκατοστά από το κεφάλι έως τα πόδια, και ζυγίζει περί τα 1300 γραμμάρια, φτάνοντας το μέγεθος μιας ανθοκεφαλής μπρόκολου. Το μωρό μπορεί τώρα να βλέπει θολά σχήματα. Οι κόρες των ματιών του συστέλλονται και διαστέλλονται, επιτρέποντας την είσοδο λιγότερου ή περισσότερου φωτός.
Εσείς
Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα και ειδικά σε αυτή τη φάση. Λόγω του συνδυασμού των σωματικών ενοχλήσεων και των ορμονικών αλλαγών της προχωρημένης εγκυμοσύνης, πιθανόν να σας ξαναθυμούνται οι εναλλαγές διάθεσης, που ίσως σας είχαν ξεχάσει από το τέλος του 1ου τριμήνου. Μην αμελείτε τη διατροφή και την ανάπαυσή σας. Η επαφή με τον/την σύντροφο αλλά και η κοινωνικότητα (π.χ. μια έξοδος με φίλους), συμβάλλουν σημαντικά στην εκτόνωση του στρες και την ψυχοσυναισθηματική σας εξισορρόπηση.
Blossom your week

Από το ξεκίνημα του 3ου τριμήνου έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης σας, το πρόγραμμα της ιατρικής σας παρακολούθησης μπορεί να αλλάξει, ώστε να λαμβάνετε όχι μόνο τη συνιστώμενη, αλλά ίσως και την εξειδικευμένη φροντίδα που εσείς και το μωρό σας χρειάζεστε. Το BLOSSOM® στηρίζει την ιδέα και την εφαρμογή της ενημερωμένης συναίνεσης (informed consent) –δηλαδή το δικαίωμά σας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να λέτε ναι ή όχι– σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη σάς προτείνεται. Διαβάστε περισσότερα για τη συναίνεση και την απόρριψη στη μαιευτική φροντίδα, και τι συμβαίνει στην περίπτωση της δακτυλικής κολπικής εξέτασης, που γίνεται πολύ συχνά, καθώς η κύηση οδεύει προς το τέλος της.

Η θετική δήλωση της εβδομάδας

Αφιερώστε αυτήν την εβδομάδα για να πάρετε την εμπειρία της γέννας στα χέρια σας, με τον κατάλληλο τρόπο και τα κατάλληλα εργαλεία. Αναπνεύστε βαθιά, κλείστε τα μάτια και πείτε στον εαυτό σας:

Συντονίζω σώμα, νου και πνεύμα, και γεννώ σε βαθιά χαλάρωση, με απόλυτο έλεγχο.

Επαναλάβετε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This