1ο ΤΡΙΜΗΝΟ

11η εβδομάδα:
(Αυτο)επιβεβαιωθείτε, κάνει καλό!

6η εβδομάδα: Ποιος είναι, πρωί-πρωί;

Οι θετικές δηλώσεις –που θα συναντήσετε και ως «διαβεβαιώσεις», «επιβεβαιώσεις» ή «αυτοεπιβεβαιώσεις»– είναι σύντομες θετικές φράσεις που απευθύνονται στον εαυτό, με στόχο την αντικατάσταση αρνητικών πεποιθήσεων και συμπεριφορών με θετικές, ή την υιοθέτηση μιας νέας, πιο υγιούς νοοτροπίας. Δουλεύουν, όμως;

Με όρους και προϋποθέσεις, ναι. Οι θετικές επιβεβαιώσεις αξιοποιούν τη νευροπλαστικότητα, δηλαδή την ικανότητα του εγκεφάλου να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ζωής, και να δημιουργεί νέες συνάψεις, κάθε φορά που βιώνετε μια νέα εμπειρία, ή επαναβιώνετε μια παλιά εμπειρία με νέο τρόπο – στην πραγματικότητα, ή μέσω μιας νοητής εικόνας. Με την επανάληψη των θετικών δηλώσεων για τον εαυτό σας, ο εγκέφαλος τείνει να τις υιοθετήσει ως γεγονός. Και η πίστη, οδηγεί συχνά και στις ανάλογες πράξεις, κάνοντας τις δηλώσεις αυτές πραγματικότητα.

Στο εβδομαδολόγιο εγκυμοσύνης του Blossom® βρίσκετε προτεινόμενες θετικές δηλώσεις που εστιάζουν στις ικανότητες του σώματος και του μυαλού σας. Απαντούν στους φόβους, τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες σας. Σας βοηθούν να ελέγχετε το στρες και τις δυσκολίες που προκύπτουν, σας ενδυναμώνουν και σας ωθούν να προσεγγίζετε αυτό που ζείτε με περισσότερη εμπιστοσύνη και πεποίθηση στον εαυτό σας.

Δείξτε, όμως, προσοχή: καμία θετική επιβεβαίωση δεν αποτελεί μαγική συνταγή για στιγμιαία επιτυχία, θεραπεία ή ευτυχία. Είναι απλά ένα εργαλείο για τη διαδικασία μιας αλλαγής που κάνετε ΕΣΕΙΣ, προς την αυτοβελτίωσή σας και, φυσικά, προς τη διαμόρφωση της εμπειρίας εγκυμοσύνης και τοκετού που επιθυμείτε.

Αυτή την εβδομάδα

Το μωρό σας
Έχει το μέγεθος βερίκοκου. Είναι σχεδόν πλήρως σχηματισμένο, και το μικρό του πρόσωπο έχει πια μικρά-μικρά ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Το κεφάλι εξακολουθεί να είναι υπερμέγεθες, αλλά το σώμα αναπληρώνει, καθώς αναπτύσσεται ταχύτατα: o κορμός επιμηκύνεται, ισιώνει, και το μωρό κινείται τώρα μέσα στη μήτρα σας. Μπορεί να τεντώνεται, να τινάζεται και να αλλάζει θέση, χάρη στη συνεργασία νεύρων και μυών. Σχηματίζονται τα τριχοθυλάκια των μαλλιών, εμφανίζονται οι θηλές στο στήθος, ενώ τα νυχάκια μεγαλώνουν σε χέρια και πόδια. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα αρχίσουν να δημιουργούνται και τα αναπαραγωγικά του όργανα. Είτε ανυπομονείτε να μάθετε το φύλο του μωρού σας, είτε θέλετε να είναι έκπληξη, ο σχηματισμός θα είναι διακριτός μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Εσείς
Μετράτε αντίστροφα για την ολοκλήρωση του 1ου τριμήνου! Προετοιμάζεστε επίσης για την Αυχενική Διαφάνεια, το πρώτο «μεγάλο» υπερηχογράφημα που διενεργείται μεταξύ 11ης και 14ης εβδομάδας, από πιστοποιημένο γιατρό. Η εξέταση αυτή, μετρά το πάχος του υγρού που συσσωρεύεται στην πτυχή του (διάφανου ακόμα) αυχένα του μωρού σας και συνοδεύεται από μια δική σας εξέταση αίματος. Τα ευρήματά της παρέχουν, μεταξύ άλλων, σημαντικές πληροφορίες για την ενδεχόμενη ύπαρξη χρωμοσωμικών ή ανατομικών ανωμαλιών στο μωρό, (π.χ. σύνδρομο Down, ανωμαλίες καρδιάς και εγκεφάλου), αλλά και την πιθανότητα πρόωρου τοκετού ή προεκλαμψίας σε εσάς. Η Αυχενική Διαφάνεια παίζει σημαντικότατο ρόλο για εσάς, το μωρό και του φροντιστές σας, καθώς τους βοηθά να εστιάσουν εκεί που χρειάζεται, για την καλύτερη έκβαση της εγκυμοσύνης και του τοκετού σας.
Blossom your week
Κάντε την αποτελεσματικότητα των θετικών δηλώσεων ακόμα πιο… αποτελεσματική, δημιουργώντας δικές σας, μοναδικές επιβεβαιώσεις, που ανταποκρίνονται πλήρως στην προσωπικότητά σας. Τοποθετήστε τες στο παρόν, και γράψτε σε ενεστώτα χρόνο. Χρησιμοποιήστε α’ πρόσωπο και ξεκινήστε κάπως έτσι:
Είμαι….
Νιώθω…
Πιστεύω…
Το μωρό μου ξέρει…
Το σώμα μου μπορεί να…
Η καρδιά μου είναι…
Επιλέξτε φράσεις που σας «ακούγονται» σωστές όταν τις λέτε φωναχτά, αλλά και από μέσα σας. Μπορείτε να γράψετε τις θετικές σας δηλώσεις σε μικρά πολύχρωμα χαρτάκια που θα τοποθετήσετε σε σημεία του χώρου σας, ώστε να τα βλέπετε συχνά: στον καθρέφτη του μπάνιου, επάνω στο ψυγείο, στο κομοδίνο σας. Τέλος, εντάξτε τες στην καθημερινότητα σας.
Επαναλαμβάνετε κάθε θετική δήλωση αρκετές φορές (τουλάχιστον 10). Καθώς τη λέτε, ακούστε κάθε λέξη και πιστέψτε την.
Κάντε πρακτική δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, μόλις ξυπνήσετε το πρωί, και πριν τον ύπνο, το βράδυ.
Έχετε υπομονή. Κάποιες αλλαγές θέλουν τον χρόνο τους!

Η θετική δήλωση της εβδομάδας

Αφιερώστε την εβδομάδα στις μικρές φράσεις με τα μεγάλα αποτελέσματα στην αλλαγή των υποσυνείδητων σκέψεών σας. Αναπνεύστε βαθιά, κλείστε τα μάτια και πείτε στον εαυτό σας:

Με τις λέξεις που χρησιμοποιώ, διαμορφώνω την πραγματικότητά μου, την εγκυμοσύνη μου και τον τοκετό μου.

Επαναλάβετε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This