1ο ΤΡΙΜΗΝΟ

3η εβδομάδα: Προσοχή, προσοχή!
Μόλις συνελήφθη!

3η εβδομάδα: Προσοχή, προσοχή! Μόλις συνελήφθη!
Αν έχετε σταθερό κύκλο 28 ημερών, με ωορρηξία ακριβώς στη μέση του (σε κύκλους μικρότερης/μεγαλύτερης διάρκειας, η ωορρηξία σημειώνεται νωρίτερα/αργότερα) και προσπαθείτε ενεργά να μείνετε έγκυος, είναι πολύ πιθανό να έχετε μόλις συλλάβει και να διανύετε την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας, σωστά; Ναι… αλλά όχι. Καθώς ο χρόνος της ωορρηξίας ή της γονιμοποίησης είναι δύσκολο να εντοπιστεί με ακρίβεια, η εγκυμοσύνη υπολογίζεται από την πρώτη μέρα της περιόδου σας – δηλαδή πριν καν ξεκινήσει. Άρα, αυτή τη στιγμή, είστε έγκυος 3 εβδομάδων!

Η συνειδητή προετοιμασία του σώματός σας είναι σημαντική, για να μπορέσει να δεχτεί τη νέα ζωή, να τη φιλοξενήσει στο κατάλληλο περιβάλλον, να τη μεγαλώσει στις καλύτερες συνθήκες και να τη φέρει στον κόσμο λειτουργώντας σωστά. Ξεκινήστε την προετοιμασία αυτή, αποκτώντας νέες πιο υγιεινές συνήθειες: μειώστε (ή αποφύγετε) την κατανάλωση καφέ, αλκοόλ, και το κάπνισμα. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και σίδηρο, και φροντίστε να κοιμάστε αρκετά, πηγαίνοντας για ύπνο σε σταθερή ώρα κάθε βράδυ.

Αυτή την εβδομάδα

Το μωρό σας

Έχει μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας. Βρίσκεται στη σάλπιγγα και ονομάζεται «ζυγωτό». Είναι το ένα και μόνο κύτταρο που προκύπτει από την ένωση του σπερματοζωαρίου και του ωαρίου. Θα ταξιδέψει μέσα στη σάλπιγγα, συνεχίζοντας τον κυτταρικό του πολλαπλασιασμό και, στο τέλος της εβδομάδας αυτής, θα φτάσει στη μήτρα, και θα φωλιάσει στο παχύ της εσωτερικό τοίχωμα (ενδομήτριο).

Εσείς

Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε καμία φυσική ένδειξη εγκυμοσύνης (ούτε καν την καθυστέρηση περιόδου), ωστόσο μπορεί να «διαισθανθείτε» ότι είστε έγκυος. Φαινόμενα όπως η ωορρηξία ή το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, από μόνα τους, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση των κολπικών εκκρίσεων, κοιλιακές κράμπες κ.λπ. Αν, επίσης, το προσεχώς-έμβρυο καταφέρει να εμφυτευτεί στη μήτρα, μπορεί να παρατηρήσετε κηλίδες αίματος, η ελαφρά αιμορραγία στο εσώρουχό σας. Όμως, ακόμα κι αν τίποτα απ’ αυτά δεν συμβαίνει, την επόμενη εβδομάδα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Blossom your week
Βάλτε το περπάτημα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Η ήπιας μορφής άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ελέγχου του βάρους και ενεργοποίησης του μυϊκού συστήματος, ενώ οι ενδορφίνες που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο καθώς ασκείστε, ενισχύουν την καλή σας διάθεση. Ξεκινήστε με μικρές αποστάσεις, φτάνοντας έως και τα 5 χιλιόμετρα, στο βαθμό που η φυσική σας κατάσταση επιτρέπει, και σύμφωνα με τις συμβουλές του επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί.

Η θετική δήλωση της εβδομάδας

Αφιερώστε αυτήν την εβδομάδα στο σώμα που θα γίνει το πρώτο «σπίτι» του μωρού σας. Φροντίστε το. Αγαπήστε το. Οραματιστείτε το. Ζεστό, άνετο, φιλόξενο. Έτοιμο. Αναπνεύστε βαθιά, κλείστε τα μάτια και πείτε στον εαυτό σας:

Δημιουργώ ένα θαυμάσιο και κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει το μωρό μου.

Επαναλάβετε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This