«Όλα ξεκίνησαν όταν κράτησα στα χέρια μου το τρίτο μου θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Θα περίμενε κανείς από μια μητέρα, που έχει ήδη δύο παιδιά και γνωρίζει καλά το θαύμα της γέννησης και της μητρότητας, να πετά από χαρά. Με εμένα όμως δεν συνέβη ακριβώς αυτό. Τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν ήταν κυρίως φόβος και πανικός. Κι αυτό γιατί είχα ήδη στο ενεργητικό μου έναν πολύ τραυματικό τοκετό τον οποίο δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ξαναζήσω. Για την ακρίβεια δεν ήθελα να ξαναγεννήσω ποτέ… Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ και λαμβάνοντας αμέριστη υποστήριξη από τον σύντροφό μου και την γιατρό μου, μαλάκωσα κάπως. Ήξερα όμως μέσα μου πως αυτό δεν μου αρκούσε. Έπρεπε να βρω τι άλλο θα μπορούσε να με βοηθήσει, ένιωθα πως χρειαζόμουν μια άλλου είδους υποστήριξη, κάποιο εργαλείο που θα με βοηθούσε να αντεπεξέλθω στον τρίτο μου τοκετό.
Είχα ακούσει για το hypnobirthing και η ανάγκη μου να έρθω σε επαφή με αυτό ήταν για μένα ζωτικής σημασίας. Έπρεπε να το δοκιμάσω. Έτσι κι έγινε. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα την Ευτυχία. Όνομα και πράγμα αυτό το κορίτσι!
Από το πρώτο τηλεφώνημα ένιωσα οικεία μαζί της και αφού με άκουσε με απόλυτη προσοχή και έλυσε κάθε μου απορία, ανυπομονούσα να ξεκινήσουν οι συνεδρίες μας.
Ακολούθησαν τέσσερις διαδικτυακές ατομικές συναντήσεις καθώς, δυστυχώς, η απόσταση που μας χωρίζει δεν επέτρεπε τη δια ζώσης επαφή. Η Ευτυχία με εξόπλισε με όλα όσα χρειαζόμουν ως μέλλουσα επίτοκος για να απολαύσω μια γέννα με σεβασμό και ηρεμία. Το εκ βαθέων νοιάξιμο, η στοργή, και η ασφάλεια που ένιωσα μαζί της ήταν πραγματικά έκπληξη για εμένα και μια ανακούφιση πάνω στην οποία ακούμπησα και ξεκούρασα πολλά κομμάτια της ψυχής μου.
Τα λόγια της αλλά και οι καθοδηγούμενοι οραματισμοί με έμαθαν να χαλαρώνω, να επικεντρώνομαι σε μένα και το μωρό μου και όταν έφτασε η ώρα, να μπω στον τοκετό με άλλη συνείδηση σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους τοκετούς μου. Οι συνεδρίες με βοήθησαν επίσης να συνδεθώ με τον εαυτό μου, να αναγνωρίσω τα τραύματά μου, να βρω τα όρια μου, τι άντεχω και τι όχι, να τα αποδεχτώ όλα και να με αγκαλιάσω.
Έτσι κατάφερα να ζήσω τον τοκετό μου με τέτοιον τρόπο, όπως σε κανέναν απ’ τους προηγούμενους. Η εμπειρία αυτή ήταν λυτρωτική και θεραπευτική για εμένα. Το HypnoBirthing Greece και η Ευτυχία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων για αυτό.
Αξίζει κάθε μητέρα να το δοκιμάσει και να το χρησιμοποιήσει με το δικό της τρόπο σαν εργαλείο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της και του τοκετού της.
Με βαθιά εκτίμηση,
Ευγενία»

~ Ευγενία Π.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This