ΛΟΧΕΙΑ

Μασάζ ουλής καισαρικής

Μια πρακτική αρμονικής σωματικής αποκατάστασης, διαθέσιμη όποτε και για όσο τη χρειάζεστε.
Μασάζ ουλής καισαρικής

Το ανθρώπινο σώμα έχει εκπληκτική ικανότητα και πολλούς μηχανισμούς αυτοθεραπείας. Η επούλωση είναι ένας απ’ αυτούς, και αποτελεί το τελευταίο στάδιο της αποκατάστασης μιας ανοιχτής πληγής ή ενός τραύματος. Η ουλή, που πολλές φορές μπορούμε να δούμε επάνω στο δέρμα μας είναι ένα μέρος της διαδικασίας της επούλωσης, η οποία συμβαίνει και βαθύτερα, μέσα στο σώμα μας.

Στην περίπτωση της καισαρικής (όπως και σε κάθε χερουργική επέμβαση), ο χειρουργός τέμνει διαφορετικές στοιβάδες ιστών, ξεκινώντας από το δέρμα, για να φτάσει στο σημείο που τον ενδιαφέρει – δηλαδή τη μήτρα. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, ξαναενώνει ράβοντας κάθε στοιβάδα που έχει τμηθεί, με τελευταία αυτήν του δέρματος. Στη συνέχεια, το σώμα αναλαμβάνει να επανασυνδέσει τους ιστούς του, κυριολεκτικά υφαίνοντας νέο, πιο δυνατό ιστό, για να ενισχύσει τα σημεία των τομών.

Κάθε χειρουργική τομή, όμως, διαταράσσει την περιτονία (fascia): τον ινώδη ιστό που περιβάλλει τους μυς και βρίσκεται σε όλο το σώμα. Οι περιτονιακές ίνες είναι λείες, εκτείνονται σε ευθεία γραμμή, επιτρέποντας στους μυς και τους ιστούς να «γλιστρούν» εύκολα, καθώς κινούνται. Όταν η περιτονία διαταραχθεί, αναπτύσσεται αραχνοειδώς, και «ρέει» τυχαία, δημιουργώντας – ενδεχομένως- συμφύσεις στους μυς, αλλά και σε όργανα.

Έτσι, στη μεγάλη προσπάθεια του σώματος να «ξαναενωθεί», ο συνδετικός ιστός μπορεί να δεσμευτεί στο τοίχωμα της κοιλιάς, στα όργανα της λεκάνης ή στην πυελική περιτονία. Μερικές φορές τυλίγεται γύρω από το έντερο ή τραβά τη μήτρα και την ουροδόχο κύστη προς τη μία πλευρά.

Οι γυναίκες, στην επούλωση μετά από καισαρική, μπορεί να εμφανίσουν εντερικές κράμπες ή/και πόνο κατά τις κενώσεις, ακράτεια ουροδόχου κύστης, πόνο στο ισχίο ή/και στη μέση, κράμπες στη μήτρα, πρόπτωση οργάνων, πονοκεφάλους ή οποιαδήποτε άλλη ενόχληση που σχετίζεται με το «τράβηγμα» των συμφύσεων του ουλώδους ιστού στην κοιλιακή χώρα και την πύελο.

Ευτυχώς υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις συμφύσεις, και οι χειρομαλάξεις στην περιοχή της ουλής, μπορούν να σας ανακουφίσουν σημαντικά.

Ο χρόνος για να ξεκινήσετε το μασάζ στην ουλή της καισαρικής μπορεί να ποικίλει. Η έναρξη συνιστάται μετά το ραντεβού των 6 εβδομάδων στον γιατρό, και αφού το τραύμα της τομής έχει επουλωθεί πλήρως. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν είναι ποτέ αργά για ένα τοπικό μασάζ, ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια από την καισαρική σας.

Στο BLOSSOM®, η συνεδρία μασάζ ουλής μετά από καισαρική περιλαμβάνει λήψη ιστορικού και αξιολόγηση. Στη συνέχεια πραγματοποιείται το μασάζ στην ουλή της καισαρικής και διδάσκεστε την τεχνική ώστε να την επαναλαμβάνετε στο σπίτι, σύμφωνα και με τις έντυπες οδηγίες που θα λάβετε.

Διάρκεια: 45’
Πού: Κέντρο BLOSSOM
Κόστος: 40€

Αισθάνεστε την ανάγκη να φροντίσετε την ουλή της καισαρικής σας;

Μία συνεδρία μασάζ ουλής καισαρικής στο BLOSSOM, σάς περιμένει!
Μασάζ ουλής καισαρικής
«H ουλή αξίζει τόση φροντίδα, όση αξίζει και η ίδια η πληγή.»
Άγνωστος
«Το μασάζ ουλής μετά από καισαρική συμβάλλει αποτελεσματικά στην ταχύτερη και πιο ανώδυνη σωματική σας αποκατάσταση. Είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος να συνδεθείτε με το σώμα σας, ψηλαφίζοντάς το με τα ίδια σας τα χέρια.»
Ευτυχία Τοπούζη

Ευτυχία Τοπούζη
Βοηθός Μητρότητας CD(DONA)
Εκπαιδεύτρια περιγεννητικής αγωγής LCCE, DipHB(KGH)
Εκπαιδεύτρια γονέων SpBCPE, CAHPE, CIMI

Pin It on Pinterest

Shares
Share This