ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:
ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Τι συνθέτει μια σπουδαία εργαζόμενη μητέρα

Μετασχηματίζοντας τους κοινωνικούς κανόνες που αφήνουν τις μητέρες να αισθάνονται “όχι αρκετά καλές”, καθώς διχάζονται ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Online

Καθώς μεταβαίνουμε στη μητρότητα σωματικά, συναισθηματικά και σχεσιακά, μεταβαίνουμε επίσης σε έναν πολιτισμικό ρόλο, ως «μητέρες». Έναν ρόλο που ορίζεται από κοινωνικές νόρμες και προσδοκίες, και τροφοδοτείται από μια εξιδανικευμένη εκδοχή της μητρότητας, που συχνά δεν υπάρχει.

Για τις μητέρες εκείνες που εκτός από το να είναι βασικοί φροντιστές, έχουν και αμειβόμενη εργασία εκτός σπιτιού, το απατηλό «ζογκλερικό» του να τα ισορροπούν όλα σημαίνει επιπλέον πίεση να «το κάνουν σωστά», ενώ πασχίζουν να διώξουν τις ενοχές και να αποφύγουν την εξουθένωση, ως αποτέλεσμα αυτού.

Ένα σεμινάριο που θα κινήσει το ενδιαφέρον, θα προκαλέσει και θα μας καθοδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση των κοινωνικών κατασκευών που (καθ)ορίζουν τη μητρότητα, και μας αφήνουν να αγωνιζόμαστε να εκτιμήσουμε πραγματικά τη δουλειά μας, τόσο ως πάροχοι φροντίδας, όσο και ως δημιουργοί καριέρας.

Θεματολογία:

• Ξεδιπλώνουμε τις προσδοκίες της κοινωνίας που καθορίζουν τη σύγχρονη μητρότητα και τροφοδοτούν τους ορισμούς του τι σημαίνει να είσαι καλή μητέρα σήμερα.

• Συζητάμε την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στη μητρική φροντίδα και την καριέρα, και τις προκλήσεις που συνοδεύουν το να προσπαθείς να τα κάνεις όλα, κάτω από την ίδια στέγη.

• Αναγνωρίζουμε τον μετα-πανδημικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα στις εργαζόμενες μητέρες, και το πώς η θολή πλέον διαχωριστική γραμμή μεταξύ εργασίας και σπιτιού έχει επηρεάσει την ικανότητά μας να είμαστε αποτελεσματικές σε οποιονδήποτε από τους ρόλους μας.

• Εξερευνούμε τις πηγές των ενοχών τη εργαζόμενης μαμάς, και πώς αυτό επιδρά στην οπτική μας και στην ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να φροντίζουμε τις δικές μας ανάγκες.

• Επανακαθορίζουμε το τι σημαίνει για καθεμία από εμάς, ατομικά, να είμαστε «καλές εργαζόμενες μητέρες», και αποκαλύπτουμε 10 πράγματα που οι εργαζόμενες μητέρες χρειάζονται.

Online on Zoom

Διάρκεια: 2 ώρες
Εισηγήτριες: Ευτυχία Τοπούζη & Ξένια Χατζηθωμά
Επένδυση: 500 € (πλέον ΦΠΑ)

Οι εισηγήτριες:

Ευτυχία Τοπούζη (BLOSSOM)

Εκπαιδεύτρια περιγεννητικής αγωγής Lamaze, εκπαιδεύτρια γονέων Spinning Babies και Attached at the Heart, βοηθός μητρότητας CD(DONA), εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM, Hypnobirthing practitioner KGH, μαμά

Ξένια Χατζηθωμά (This Is Your Parenthood)

Εκπαιδεύτρια Childbirth International, εκπαιδεύτρια γονέων Attached at the Heart, βοηθός μητρότητας λοχείας CPPD (CBI), σύμβουλος γαλουχίας CLC (CBI), μαμά

Τι συνθέτει μια σπουδαία εργαζόμενη μητέρα
Είστε μια εταιρεία που φροντίζει και επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της; Υποστηρίξτε τους εργαζόμενούς σας ώστε να δημιουργήσουν την ιδανική για εκείνους ισορροπία, ανάμεσα στην εργασία και τη γονεϊκότητα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This