Τι νέα από το μέτωπο του θηλασμού; Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων έχει όλες τις εξελίξεις.

Τι νέα από το μέτωπο του θηλασμού; Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων έχει όλες τις εξελίξεις.

Στις αρχές του 2021, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη λίστα απαντήσεων σε Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) σχετικά με τον θηλασμό. Το ανανεωμένο περιεχόμενο είναι πλούσιο, και οι πληροφορίες πολύ χρήσιμες, τόσο για τις οικογένειες, όσο και για όλους εμάς που εργαζόμαστε μαζί τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι οδηγίες σχετικά με την αποθήκευση και τη συντήρηση του μητρικού γάλακτος. Επικεντρώνομαι στα κυριότερα σημεία και τα μοιράζομαι μαζί σας, γιατί… ο καλύτερος θηλασμός είναι πάντα ο ενημερωμένος!

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων αναγνωρίζει ότι το γάλα είναι μια ζωντανή, βιολογική ουσία, γεμάτη καλά βακτήρια και προβιοτικά και ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται κατάλληλα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της, λοιπόν:

Θυμηθείτε να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν από τον χειρισμό γάλακτος και χρησιμοποιήστε νέα, ή καθαρά δοχεία για την αποθήκευση και τη συντήρησή του. Φροντίστε να ελαχιστοποιείτε τη μεταφορά του γάλακτος από δοχείο σε δοχείο, καθώς οδηγεί σε απώλεια λιπών και θερμίδων. Μπορείτε επίσης να αντλήσετε απευθείας στο δοχείο αποθήκευσης (τόσο τα πλαστικά, όσο και τα γυάλινα δοχεία είναι επαρκή).

Μια ευπρόσδεκτη νέα προσθήκη στις θέσεις της ΑΑΠ, είναι η αναγνώριση ότι το ζεστό γάλα μπορεί να αναμειχθεί με κρύο. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε και εσείς με ασφάλεια, όπως επίσης και να συγκεντρώσετε γάλα σε περίοδο 24 ωρών. Η συγκέντρωση γάλακτος βοηθά στην εξισορρόπηση της μεταβλητότητας των θρεπτικών συστατικών που μπορεί να προκύψει από τη στιγμή που το γάλα αντλήθηκε, ή από το πόσο άδειασε το στήθος.

Έχετε υπόψη σας πως το ακατέργαστο (φρεσκοσυντηρημένο) γάλα διατηρεί μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το κατεψυγμένο. Ωστόσο, μετά από τέσσερις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή τέσσερις ημέρες στο ψυγείο, το γάλα πρέπει να καταψυχθεί. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κατεψυγμένο γάλα έως και 12 μήνες. Όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο.

Τέλος, όσον αφορά τη λιπάση, ένα ένζυμο που περιέχεται στο μητρικό γάλα, και το οποίο, συχνά, δεν είναι εύγευστο για τα βρέφη, διαχειριστείτε το γάλα ζεματίζοντάς το πριν το καταψύξετε. Είναι μια επιλογή σαφώς προτιμότερη από τη φόρμουλα.

Για ακόμα περισσότερα θέματα σχετικά με τον θηλασμό, μπορείτε να βρείτε τη νέα δήλωση με όλες τις ερωτήσεις/απαντήσεις της ΑΑΠ εδώ:

https://bit.ly/3DIp86m

Ευτυχία Τοπούζη
Eυτυχία Τοπούζη, CD(DONA), LCCE, SpBCPE, DipHB(KGH), CAHPE, CIMI
Attachment-Focused & Trauma-Informed Perinatal Care
Η Ευτυχία είναι η δημιουργός και ιδρύτρια του BLOSSOM. Είναι επίσης βοηθός μητρότητας CD(DONA), εκπαιδεύτρια περιγεννητικής αγωγής Lamaze (LCCE), εκπαιδεύτρια γονέων Spinning Babies (SpBCPE) και Attached at the Heart (CAHPE), εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ (CIMI), Focusing Guide, επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, σύντροφος και μαμά τριών παιδιών.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This