ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:
ΛΟΧΕΙΑ & ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ

Ομάδα για νέες μητέρες “Η ζωή μετά τη γέννα”

Φεβρουάριος 2024

6 βιωματικές συναντήσεις για να λάβεις την υποστήριξη, πληροφόρηση και ενδυνάμωση που χρειάζεσαι στην περίοδο της λοχείας!
Online

Μητρότητα…όμορφη και πλούσια, μεταμορφωτική και γεμάτη προκλήσεις.
Ενώ οι πρώτες μέρες και εβδομάδες με το μωρό μπορούν να γεμίσουν το σπίτι με αγάπη, ο πρώτος χρόνος είναι γνωστός και ως μια από τις πιο απαιτητικές και γεμάτες απομόνωση περιόδους που μια μητέρα μπορεί να βιώσει.

Η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα, η αποκατάσταση μετά τη γέννα, η περιήγηση σε μια ροή πληροφοριών και απόψεων καθώς και η γνωριμία με το μωρό και τον νέο μας εαυτό, μπορεί να πάρουν χρόνο, ενώ η αυτοφροντίδα μπροστά στη φροντίδα των άλλων ξεχνιέται.

Η μητρότητα δεν προορίζεται να έχει μοναξιά και οι μεταβατικές διεργασίες του πρώτου χρόνου με το μωρό γίνονται πιο ομαλά όταν λαμβάνουμε υποστήριξη.

Αυτός ο εβδομαδιαίος κύκλος 6 συναντήσεων έχει σχεδιαστεί με στόχο να σε βοηθήσει να βρεις τα πλέον «απαραίτητα» στο ταξίδι σου: Αλληλεπίδραση, ενημέρωση, μοίρασμα και άνευ όρων αποδοχή από μητέρες που μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες με τις δικές σου.

Η ομάδα μας είναι ένας κύκλος υποστήριξης για κάθε μητέρα με μωρό από 0 έως 12 μηνών.

Birth & Postpartum debriefing.
Πώς βίωσες τον τοκετό και τη λοχεία σου; Πήγαν όλα όπως τα σχεδίασες; Η αξία των αναμνήσεων και των συναισθημάτων που αναδύονται μέσα από αυτές

Ισορροπίες
Πώς να δημιουργήσεις νέες ισορροπίες στην καθημερινότητά σου. Επανασύνδεση με τον/τη σύντροφό σου. Ο δεσμός μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Προσδοκίες
Οι δικές σου, της κοινωνίας και των άλλων. Πόσο σε επηρεάζουν; Πώς μπορείς να ξεκλειδώσεις τις δυνατότητές σου και να ακολουθήσεις τα δικά σου θέλω;

Όρια
Η σημασία της ύπαρξής τους για εσένα και για την ανατροφή των παιδιών. Πώς να οριοθετείσαι και να προστατεύεις τον εαυτό σου.

Αυτο-φροντίδα
Η ανάγκη της αναγνώρισης των αναγκών σου, της αποδοχής τους και τρόποι επικοινωνίας τους.

Η τέλεια μαμά!
Καταρρίπτοντας τους μύθους και ανακαλύπτοντας τη μαμά που θέλεις και μπορείς να είσαι! Γεμάτη και υγιής μέσα κι έξω!

Online on Zoom

Ημερομηνίες: Τετάρτη 21, 28 Φεβρουαρίου, 6, 13, 20 & 27 Μαρτίου
Ώρες:
11:00-12:30
Πού:
μέσω ZOOM

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 μητέρες/ομάδα
Εισηγήτριες:
 Ευτυχία Τοπούζη & Ξένια Χατζηθωμά
Επένδυση:
 120€

Συντονίζουν οι:

Ευτυχία Τοπούζη (BLOSSOM)

Εκπαιδεύτρια περιγεννητικής αγωγής Lamaze, βοηθός μητρότητας CD(DONA), εκπαιδεύτρια γονέων Spinning Babies και Attached at the Heart, εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM, Hypnobirthing practitioner KGH, μαμά του Κωνσταντίνου, του Μιχάλη και της Αγάπης

Ξένια Χατζηθωμά (This Is Your Parenthood)

Βοηθός μητρότητας λοχείας CPPD (CBI), σύμβουλος γαλουχίας CLC (CBI), εκπαιδεύτρια γονέων Attached at the Heart, μαμά του Στέλιου, του Γιάννη και της Έλλιας

Ομάδα για νέες μητέρες “Η ζωή μετά τη γέννα”

Είσαι έτοιμη να λάβεις τη φροντίδα που χρειάζεσαι και να μοιραστείς οτιδήποτε σε απασχολεί; Έλα στην παρέα μας!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This