Ένα… κοκτέιλ για τον τοκετό!

ρόφημα ηλεκτρολυτών στον τοκετό

Υπάρχουν αθλήματα και «αθλήματα». Ίσως, όμως, δεν υπάρχει κανένα που να δοκιμάζει το σώμα με τον τρόπο που το κάνει η γέννα.

Σε αυτή την απαιτητική συνθήκη, η αφυδάτωση είναι ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, και το Blossom προτείνει έναν εύκολο, δροσιστικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο να την αντιμετωπίσετε:

Ένα υπέροχο ρόφημα ηλεκτρολυτών, που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα του σπιτιού σας, με 100% φυσικά συστατικά!

Τι θα χρειαστείτε:

• 3 κούπες νερό καρύδας

• 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό

• ½ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (ή lime, αν προτιμάς)

• ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου

• 2  κ.σ. ακατέργαστο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (ή λιγότερο/περισσότερο, αν θέλεις)

• Λίγες σταγόνες ανθοϊάματος Rescue Remedy (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε καθαρό δοχείο, ανακατέψτε πρώτα το μέλι με το λεμόνι, για να διαλυθεί το μέλι. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, και ανακατέψτε, φροντίζοντας να λιώσει εντελώς το αλάτι. Βάλτε το ποτό σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι, και αποθηκεύστε το στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστείτε.

Φρέσκο και τονωτικό, το ρόφημα ηλεκτρολυτών ενυδατώνει καλύτερα από το νερό, και είναι ιδανικό για αναζωογόνηση και ενέργεια, λόγω των συστατικών του:

🥥 Το νερό καρύδας είναι γεμάτο ηλεκτρολύτες, που είναι απαραίτητοι για την καλή κυτταρική λειτουργία. Περιέχει 13 φορές περισσότερο κάλλιο και διπλάσια ποσότητα νατρίου από τα ισοτονικά/ενεργειακά ποτά του εμπορίου.

🍯 Το μέλι προσφέρει ενέργεια με τα εύπεπτα σάκχαρα που περιέχει, τα οποία ρυθμίζουν και τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη.

🧂 Το θαλασσινό αλάτι, πηγή ηλεκτρολυτών και μετάλλων, μειώνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης και υποστηρίζει τη μεταβολική υγεία.

💦 Το Rescue Remedy είναι ένα 100% φυσικό παρασκεύασμα που πολλές μητέρες βρίσκουν ότι τις κρατά πιο ήρεμες και συγκεντρωμένες την ώρα του τοκετού τους.

Και το καλύτερο; Μιλάμε για ένα σούπερ γευστικό ποτό!

Να έχετε μια εύκολη, ομαλή και όμορφη γέννα! Cheers!

Χρήσιμο tip: μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή ποσότητα πριν από τον τοκετό σας, για να το δοκιμάσετε και να δείτε αν σας αρέσει. Σε περίπτωση σακχαρώδη διαβήτη κύησης, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας, πριν το καταναλώσετε.

Ευτυχία Τοπούζη
Eυτυχία Τοπούζη, CD(DONA), LCCE, SpBCPE, DipHB(KGH), CAHPE, CIMI
Attachment-Focused & Trauma-Informed Perinatal Care
Η Ευτυχία είναι η δημιουργός και ιδρύτρια του BLOSSOM. Είναι επίσης βοηθός μητρότητας CD(DONA), εκπαιδεύτρια περιγεννητικής αγωγής Lamaze (LCCE), εκπαιδεύτρια γονέων Spinning Babies (SpBCPE) και Attached at the Heart (CAHPE), εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ (CIMI), Focusing Guide, επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, σύντροφος και μαμά τριών παιδιών.

⁂ Η συνταγή είναι μια απλοποιημένη εκδοχή της συνταγής της Heather Dessinger που μπορείτε να βρείτε στο https://mommypotamus.com/

Pin It on Pinterest

Shares
Share This